Ljubičasta, purpurna i magenta boja u feng shuiu

 

Ljubičasta boja (feng shui)

Mješavina crvene i plave, ljubičasta spaja dvije potpune suprotnosti, vatru i vodu po feng shui teoriji. Nijansa i naš osobni osjećaj određuju kojoj strani više naginje, no nikada nismo potpuno sigurni.

 

Ovo je boja uravnoteženosti i duhovnosti. Pomaže pri sređivanju zbrkanih odnosa, a u ljubavnim vezama pomaže kod ponovne podjele uloga.

 

Ljubičasta boja u svojim tamnijim nijansama djeluje pročišćavajuće i pomaže pri mršavljenju. Na duhovnoj razini otvara nas za nova stanja svijesti i nove spoznaje.

 

U prevelikoj količini stvara distanciranost i odvojenost od drugih.

 

Svijetlo ljubičasta, zbog veće količine bijele, djeluje lagano i živahno. Stoga je uglavnom i pogodnija za dekoraciju životnog prostora od tamnoljubičaste.

 

Prevelika količina svijetlo ljubičaste može nas previše odvojiti od realnosti i učiniti nas nepostojanima.

 

Nemojte se okruživati ljubičastom u bilo kojoj nijansi, ako vam nije posebno draga. 

 

Magenta boja (feng shui)

Vrlo moćna boja u feng shui -u, za koju se vjeruje da ima snažna zaštitna svojstva i da može obraniti onoga koji je nosi od nesreće koja mu se sprema i negativnih misli drugih. Ovo je neka kombinacija tamnocrvene s primjesom ljubičaste i dosta tamna, stoga ju treba koristiti samo za detalje, a nikako kao boju zidova ili poda.

 

Purpurna boja (feng shui)

Na zapadu kraljevska boja, u Kini boja blagostanja. Tko može odrediti kojem elementu pripada. Niti Feng Shui stručnjaci nisu jednodušni po tom pitanju.

 

Ako je nijansirate više prema plavoj, pogodna je za vodeni sektor, ako je nijansirate više prema crvenoj pogodna je za južni. Na oba mjesta donijet će vam prosperitet, a na sjeveru bogatstvo.

 

Na većim površinama povoljna je samo ako vam je posebno draga, inače biste je trebali koristiti samo za detalje.

Pratite nas na fejsu

Google plus