Istočna i Zapadna grupa ljudi

Pri izračunu osobnog kua broja automatski utvrđujemo i pripadnost jednoj od dvije osnovne grupe, Istočnoj i Zapadnoj. Zašto je to važno?

 

Svi kua brojevi dijele se u te dvije grupe, pri čemu brojevi 1,3,4,9 spadaju u Istočnu, a 2,6,7,8 u Zapadnu grupu. Svi pripadnici jedne grupe imaju zajednička 4 pozitivna i 4 negativna pravca, dok pripadnici druge grupe, iako međusobno u istom odnosu kao i pripadnici prve grupe, imaju oprečne pozitivne i negativne pravce u odnosu na prvu grupu.

 

Ovo zvuči vrlo suhoparno, pa ću stoga pojednostaviti primjerom.

 

Svim pripadnicima Istočne grupe, dakle ljudima koji imaju kua broj 1,3,4,9 istok, jugoistok, jug i sjever su pozitivni pravci, a jugozapad, zapad, sjeverozapad i sjeveroistok negativni.

 

Svim pripadnicima Zapadne grupe, dakle ljudima koji imaju kua broj 2,6,7,8 jugozapad, zapad, sjeverozapad i sjeveroistok su pozitivni pravci, a istok, jugoistok, jug i sjever negativni.

 

Ovo ne mora nužno značiti da pripadnici različitih grupa nisu međusobno kompatibilni kao osobe. Za izračun kompatibilnosti koristi se druga detaljnija teorija, no ugrubo ipak možemo odrediti kompatibilnost i na temelju osobnog kua broja. Ako je rezultat poražavajuć, ne dajte se zbuniti. Ako se s nekim dobro slažete i razumijete možda ste ipak komatibilni prema nekim kriterijima koji nisu uzeti u obzir pri ovoj okvirnoj usporedbi karaktera. U tabeli F1 predstavlja najbolju moguću kompatibilnost, a H4 najlošiju. 

Pripadnost različitim grupama doduše može otežavati usklađivanje feng shuia u domovima koji su male kvadrature, pogotovo ako su supružnici koji dijele postelju ti koji pripadaju različitim grupama. No, to nije smak svijeta, jer feng shui srećom za većinu toga može naći neko kompromisno rješenje, pa tako i za ovu situaciju. 

 

Prema osobnom iskustvu mogu reći da u praksi pripadnici jedne grupe imaju dosta sličnosti, kako u stavovima tako i u temperamentu, no ipak unatoč karakternim razlikama s pripadnicima druge grupe, mogu se prilično dobro međusobno nadopunjavati. 

Pratite nas na fejsu

Google plus