Odabir parcele za izgradnju novog doma

 

Pri odabiru parcele potrebno je uzeti u obzir više važnih čimbenika. Tako je u ostalom i s analiziranjem lokacije Vašeg postojećeg posjeda.

 

Prvo trebate uzeti u obzir oblik parcele. Bilo bi poželjno da je ona što pravilnijeg oblika, tj. da što više podsjeća na kvadrat ili pravokutnik. Ako je u pitanju pravokutnik bolje je da ona stranica na kojoj će se nalaziti ulaz u dvorište bude uža, tj. da se parcela pruža u dubinu, a ne u širinu.

 

Ukoliko je parcela nepravilnog oblika, u svakom slučaju je poželjnije da ima izbočine nego nedostajuće kutove. Pri tom vodite računa o obliku izbočine i o sektoru u kojem se ona nalazi. Važno je da su element sektora i element izbočine u harmoniji. Da biste ovo bolje razumjeli potrebno je da ste upoznati s teorijom o pet elemenata i interaktivnom ciklusu elemenata.

 

Postoji i jedan određeni nepravilni oblik koji ima pozitivne konotacije. Ukoliko je parcela trapeznog oblika, pri čemu je jedna stranica kraća od one nasuprotne, može se smatrati povoljnom ako je ulaz u dvorište na onoj kraćoj stranici. Za takav oblik Kinezi kažu da ima oblik vreće s novcem, što je očigledno pozitivno, a ukazuje na mogućnost akumuliranja bogatstva. Ukoliko se pak ulaz u dvorište nalazi na onoj široj stranici, što znači da se parcela sužava prema svojoj stražnjoj strani, to ukazuje na upravo suprotan efekt, nemogućnost štednje i stjecanja bogatstva, te nesmotreno upravljanje obiteljskom baštinom i kućnim budžetom.

 

Sljedeće na što trebate obratiti pažnju su strukture okolnih građevina i prirodnih postavki, te njihov utjecaj na Vašu parcelu i budući dom. Od vitalnog je značaja da ništa ne usmjerava otrovne strijele na Vaš budući dom, a posebno ne na prozore i ulazna vrata. To znači da niti jedna struktura iz okoliša ne bi smjela imati uperene oštre bridove prema Vašem budućem domu. To je vrlo teško izbjeći, no moguće je zagraditi pogled iz Vašeg doma na štetnu strukturu postavljanjem visoke ograde, živice, drvoreda ili neke vrste paravana, što će simbolički učiniti da štetni utjecaj nestane.

 

U Feng Shuiu je sve zasnovano na simbolici. Stoga nije samo važno što je opće uvriježeno mišljenje o simbolici nekog predmeta, već i Vaš osobni doživljaj istog i njegove simbolike. Uvijek se služite onim simbolima koji Vam se čine simpatičnijima i koji Vam daju osjećaj ugode i sigurnosti u njihovu učinkovitost.   

Pratite nas na fejsu

Google plus