Bambusove frule u feng shui-u


Ovo je, dakle, jedan tipično istočnjački ukras, koji se mnogima neće osobito svidjeti. Mada je snaga njegova djelovanja neupitna, ako Vam se čini odbojnim, radije ga nemojte koristiti u Feng Shui svrhe. Vaši osjećaji mogli bi svu njegovu svrhu učiniti ništavnom i dodatno naštetiti harmoniji Vašeg doma.


bambus frula feng shui Bambusove frule, u Kini, su jedno vrlo omiljeno Feng Shui pomagalo. Pored njihove, za istočnjački ukus, dekorativne funkcije, ona služe kao "magneti" za privlačenje pozitivne energije i uvećavaju istu. Tradicionalno, one su simbol dugovječnosti.


Ako imate prostoriju koja nije dovoljno opskrbljena energijom, primjerice spavaću sobu koja se nalazi sa strane, u jednom dužem hodniku, pa sva energija juri pored nje ne ulazeći unutra ili pak neki "mrtvi" kutak u inače živahnoj prostoriji, bambusove frule pomoći će Vam da ta mjesta opskrbite dovoljnom količinom energije i "oživite" ih na taj način.


Postavljanje bambusovih frula vrlo je jednostavno. One moraju uvijek biti u paru, postavljene unutar prostorije u koju želimo privući energiju. Mogu se okačiti trakama (najbolje crvenim) ili pričvrstiti čavlićima, ali moraju biti pod kutom od 45 stupnjeva. Pri tom, dio koji se inače pri sviranju stavlja u usta, treba biti postavljen na niži nivo od njihovog suprotnog kraja. Na taj način se energija uvlači kroz frulu u prostoriju. Nikada ih nemojte postaviti tako da se netko može pri sjedenju, ležanju ili odmaranju naći direktno ispod njih.


Ako Vam se čine odbojnima, imajte u vidu da postoje i drugi načini za oživljavanje prostorija i privlačenje energije, tako da svoj dom ne morate protiv svoje volje pretvoriti u "kineski restoran". 

Pratite nas na fejsu

Google plus