Svjetla korektivna sredstva (feng shui)


O svjetlima bi se dalo puno toga reći. Prvo i osnovno je da nam svjetlost dolazi od sunca, a sunce nam daje život. Tako i svjetla u domu podižu energiju i ukazuju nam na nešto što nam je važno.


feng shui lampa 1 Krenimo od dvorišta. Ukoliko ga imate, ispred kuće svjetlima možete naznačiti put do svojih ulaznih vrata i tako dovesti energiju u svoj dom. Osim toga možete visokom lampom osvijetliti neki Feng Shui detalj ili privući sreću u ljubavi u jugozapadnom sektoru vrta.


Svjetlo ispred ulaznih vrata može ukazivati na to da ovdje počinje Vaš "teritorij". Kristalni luster vrlo je djelotvoran, mada će kod većine kuća djelovati napadno i isforsirano. Bilo kakva lampa s jakim svjetlom na isti će način "pokazati" energiji gdje ima ući, a ako pričvrstite neki ukrasni komad kristala za nju, dodatno ćete pojačati njezin učinak pročišćavanja energije prije ulaska u Vaš životni prostor.


feng shui lampa 2Jako svjetlo u predvorju djeluje vrlo povoljno s više aspekata. Osim što pročišćava energiju, ono ju jača. Ako Vam je ulaz okrenut ka jugozapadu, kristalna lampa ili običan luster s komadom visećeg kristala, pojačat će energiju zemlje i majke u domu, ako je pak okrenut ka sjeveroistoku, pojačavajući energiju zemlje, pojačat će Vašu želju i sposobnost za stjecanjem znanja.


Općenito možemo reći da sve prostorije u domu trebaju biti dobro osvijetljene. Pri tome obratite pažnju da svjetla ne budu direktna (nezasjenjene žarulje) i da boja lampe i žarulje odgovara sektoru u kojem se lampa nalazi, a intenzitet svjetlosti Vašem trenutačnom raspoloženju. Izbjegavajte postavljanje lampi na takav način da ostaju neosvijetljene niše bilo gdje u domu, jer to stvara nepovoljnu energiju i šteti Feng Shuiu Vašeg doma.  


Pratite nas na fejsu

Google plus