Vilin konjic

Ovo je jedan od nešto manje poznatih simbola koji se koriste u Feng Shui-u. Također nema određeno mjesto na koje ga je potrebno postaviti da bi djelovao. Možete ga koristiti bez straha da ćete u nečemu pogriješiti, jer pravila određujete sami.

Vilin konjic je simbol prosperiteta, sreće, snage, promjene, mudrosti, mira, harmonije i čistoće.

Povezan je s našom podsviješću i snovima. Pomaže nam osvijestiti svoje skrivene misli i motive, obrasce ponašanja, koji utječu na naš život i doživljaj života bez da na njih možemo utjecati. Jednom kada ih osvijestimo, njihova moć nad nama nestaje, jer smo tada u stanju svjesno i aktivno djelovati na vlastiti način razmišljanja i ponašanja.

Sposobnost da uočimo loše obrasce i učinimo tu promjenu u načinu razmišljanja i ponašanja ukazuje da smo mudri, ali i snažne volje. A promjena na bolje, na koncu nam donosi sreću, čiji temelj se nalazi u miru, koji osjećamo u sebi kada smo postigli harmoniju i ravnotežu.

Odatle i vjerovanje da vidjeti Vilinog konjica u prirodi donosi sreću i nove spoznaje, nove početke. No on nam može ukazivati i da je trenutak prilagoditi se situaciji i pratiti struju, ne ići glavom kroz zid.

Kinezi vjeruju da je Vilin konjic manifestacija Zmaja, njegova duša u današnjem svijetu. A znamo da je Zmaj simbol najviše sreće. Zanimljivo je i to da se Vilin konjic na engleskom zove " Dragonfly", što opet ukazuje na Zmaja.

Jeste li kada promatrali Vilinog konjica u letu? Njegove kretnje vrlo su nježne i graciozne. U stanju je proizvoljno mijenjati smjer letenja u sekundi. Čak po potrebi leti prema natrag. Sam prizor Vilinog konjica u letu stvara mir i spokoj, te umiruje emocije.

Pratite nas na fejsu

Google plus