Odabir sobe koja će se koristiti kao dječja

 

Feng Shui igra važnu ulogu u životu svih ljudi, bili oni svjesni toga ili ne. Nikada nije kasno početi, ali ako je moguće trebalo bi početi što ranije. Primijenite li načela Feng Shuia i u odabiru dječje sobe, Vaša djeca će već od malih nogu profitirati od njegovih blagodati, a ima li za roditelje išta važnije od sreće i uspjeha njihove djece!?

 

Postoji nekoliko kriterija koje treba uzeti u obzir pri odabiru prostorije koja će se koristiti kao dječja soba. Dakako, teže je zadovoljiti sve uvjete ako živite u stanu ili maloj kući. Optimalno bi bilo izgraditi vlastiti dom prema Feng Shui kriterijima, ali to si malo tko može priuštiti. Krenimo stoga od jednostavnih pravila koja se lako mogu primijeniti i u malim prostorima.

 

Dječja soba trebala bi biti prostrana u domu. Ona je prostor u kojem naša djeca spavaju, igraju se i uče, stoga mora imati kutke za svaku od ovih aktivnosti, što nužno iziskuje prostora. U većini slučajeva ljudi se odlučuju za manje sobe za svoju djecu, jer njima tobože treba manje prostora, što jednostavno ne može biti istina. Stoga, ako Vam je ikako moguće, radije odaberite veću prostoriju za dječju sobu, a neka ostale budu manje.

 

Djeci treba prostor da rastu i razvijaju se, kako fizički, tako i mentalno i emocionalno. Stoga i visina stropa igra ulogu u dobrom Feng Shui-u dječje sobe. Dakako, on bi trebao biti normalne visine, kako ne bi predstavljao teret iznad malenih glava u razvoju. Idealno bi trebao biti gladak i bijele boje. Moderne i vrlo dekorativne stiroporne stropne ploče također dolaze u obzir, pod uvjetom da ne stvaraju kaotične slike i šiljaste izbočine, koje djeluju izrazito nepovoljno. Nigdje u domu ne treba imati ništa šiljasto i prijeteće na stropu, posebice kada su šiljci upereni prema dolje. To se pogotovo odnosi na  dječju sobu, jer su djeca podložnija negativnim utjecajima (i teže se s njima nose) od odraslih. Pazite da plafon nema kosine. Ako živite u potkrovlju to je neizbježno, ali u tom slučaju vodite računa da krevet nikada nije ispod te kosine, već u cijelosti na strani sobe gdje je plafon najviši.

 

Daljnji važni faktori su dobra osvijetljenost sobe i prizor koji se pruža kroz prozor. Nije dobro da se direktno ispred prozora nalazi drvo. Također bilo kakav oštar kut koji gleda ka prozoru,  simbolički odašilje tzv. "otrovnu strijelu" u smjeru Vaše djece. Visoke zgrade, kante za smeće i šupe također su nepovoljni. Ozračje sobe i njezine neposredne okolice treba biti pozitivno, da bi naša djeca izrasla u pozitivne ljude.    

 

A sada nešto naprednije, što nije neophodno uzeti u obzir pri odabiru sobe u domu ako ste početnik u primjeni Feng Shui-a. Sektor doma u kojem se ona nalazi. Znamo da određenim stranama svijeta pripadaju određeni elementi, ali jeste li znali da im pripadaju i određeni članovi obitelji? Istok je mjesto najstarijeg sina, sjever srednjeg sina, a sjeveroistok najmlađeg. Jugoistok je mjesto najstarije kćeri, jug srednje, a zapad najmlađe. Nije nužno, ali je od pomoći ako se i to uzme u obzir pri odabiru sobe. Ako nemate takvih mogućnosti dovoljno je da na odgovarajući način aktivirate i ojačate energiju odgovarajućeg sektora, bilo u dnevnoj ili dječjoj sobi.

Pratite nas na fejsu

Google plus