Privlačenje ljubavne sreće u spavaćoj sobi


Spavaću sobu bi u principu trebalo što manje aktivirati. U njoj bi trebao prevladavati Yin ugođaj, stoga što ona služi kao prostorija za odmor. Pretjerano aktiviranje i pojačavanje energija pojedinih sektora dovodi do prevladavanja Yang ugođaja, koji pogoduje aktivnosti i stoga onemogućava potpuno opuštanje i odmor.


U kojem god sektoru da se nalazila Vaša spavaća soba, boja zidova, namještaja i posteljine trebala bi biti pastelna. Ako je u sjevernom sektoru doma, odgovarajuće boje su bijela, svijetlo plava i lila. Sjeveroistok, centar i jugozapad pogodni su za tople zemljane tonove. Sobu na istoku i jugoistoku možete oličiti svijetlo plavo ili svijetlo zeleno. Također sobu u južnom sektoru možete oličiti svijetlo zeleno ili pak roza. Zapad i sjeverozapad pogodni su kako za bijelu tako i za oker i zemljane boje. To sve skupa nema puno veze s ljubavlju, ali ima s Vašim mirnim snom.


Postavljanje kreveta

spavaća sobaJedini sektor koji bi trebalo aktivirati u spavaćoj sobi bračnoga para jest ljubavni sektor (eventualno možete aktivirati i sektor zdravlja, ako je netko bolestan, inače ne). Prvo što je dobro napraviti je ispravno postaviti bračni krevet. Za to je potrebno poznavati svoj i supružnikov Kua broj i s tim u svezi svoje povoljne i nepovoljne pravce. Kada ste jednom odredili koji su Vam povoljni pravci, poslužite se kompasom da biste odredili strane svijeta u sobi. Krevet je potrebno postaviti tako da Vam je uzglavlje okrenuto prema povoljnom pravcu, a ne noge. Za aktiviranje bračne sreće odaberite pravac ljubavi. Ako se Vaš i suprugov pravac ljubavi ne podudaraju, odlučite se za suprugov, pogotovo ako želite začeti dijete. To vrijedi također i ako Vi i suprug pripadate različitim grupama, što znači da su svi Vaši povoljni pravci nepovoljni za njega i obratno. Zvuči staromodno i patrijarhalno, ali Feng Shui je vrlo staro umijeće, koje potječe iz vremena kada je muškarac zauzimao dominantnu ulogu u obitelji. Ako osjetite da Vam ne prija spavanje u tom pravcu, isprobajte i ostale povoljne pravce. Ukoliko ne pokušavate začeti dijete, slobodno isprobajte i svoje povoljne pravce. Bitno je naći položaj kreveta koji će odgovarati oboma ili koji barem neće štetiti jednom od Vas. Veliki Feng Shui stručnjaci tvrde da nije loše niti spavati u odvojenim krevetima, ako će tako oba partnera spavati u svojim povoljnim pravcima. Ja sam, osobno, skeptična prema odvojenim krevetima, pa već godinama spavam u svojem nepovoljnom pravcu, jer suprug i ja pripadamo različitim grupama. Ne mogu dokazati da mi škodi, ali mislim da sam bolje spavala dok smo bili okrenuti prema mojem povoljnom pravcu. Zbog ograničenja prostora u kojem živimo, sada ne mogu eksperimentirati, ali razrađujem novu teoriju za neko buduće preuređenje našeg doma.


Aktiviranje sektora

par mandarinskih patakaDruga stvar koju možete napraviti jest aktivirati jugozapadni sektor svoje spavaće sobe. To ćete učiniti tako da u taj sektor postavite stolić ili policu na kojoj će dominirati oker boja. Možete obojiti stolić ili ga prekriti stolnjakom. Na njega možete staviti par mandarinskih pataka. On simbolizira bračnu sreću i jedinstvo. Dobro pazite da to doista budu mandarinske patke, jer je to jedina vrsta koja živi u monogamnoj zajednici sa svojim partnerom do smrti. Umjesto toga možete postaviti sliku sebe i partnera na kojoj ste oboje nasmijani i, primjerice, zagrljeni.

 

Povoljni simboli

Treća tehnika sastoji se u tome da ispod madraca, u visini uzglavlja, negdje u sredini kreveta, postavite znak dvostruke sreće, koji može biti prikazan na zlatnoj pločici ili na nekom papiriću, ovisno o vašoj sklonosti i dubini džepa. Povoljan je i mistični čvor koji će supružnicima donijeti ciklus neprekinute sreće. Postavljanjem geode prirodnog ametistovog kristala vezane crvenom vrpcom za nogu kreveta u Vašem podnožju, a to bi trebalo biti sa suprugove desne strane, osigurat ćete da nikakve privlačne žene niti slatkorječivi tipovi sumnjivog morala neće imati utjecaja na supružnike koji u njemu spavaju.      


Zabrane

Postoji i par zabrana vezanih za uređenje spavaće sobe, koje, ako ih ne poštujete, mogu opasno ugroziti Vaš brak. Prva je da nikada ne smijete imati dva odvojena madraca u bračnom krevetu. To sugerira na otuđenost i distanciranost među partnerima. Bolje je imati odvojene krevete, nego odvojene madrace u jednom krevetu. Druga se odnosi na biljke u sobi. Bilo žive, umjetne ili u vidu slike ili uzorka na posteljini, u spavaćoj sobi nema im mjesta, ako želite zadržati svoga partnera za sebe. Biljke u spavaćoj sobi simboliziraju prisustvo treće osobe u vezi i bračnu nevjeru. Unijeti ih možete jedino ako je netko bolestan i postaviti u istočni sektor zdravlja.

Pratite nas na fejsu

Google plus