Aktiviranje sjeverozapadnog sektora


Ovaj sektor doma je sektor pomoći važnih ljudi i mentora. Tradicionalno po feng shui, on pripada ocu obitelji, tj. muškarcu u obitelji. Njegov element je metal, a boja bijela, zlatna i srebrna. Oblik mu je kružni, a godišnje doba jesen.


Sve što radite u ovom sektoru (feng shui) izravno će utjecati na sreću i uspješnost hranitelja u obitelji, koji je prema kineskoj tradiciji suprug i otac. Energija ovog sektora trebala bi biti živahna, Yang, a aktivirati ga možete pomoću metala i zemlje.


Metalna zvona, bilo da je jedno zlatno ili njih šest, donijet će dobre međuljudske odnose i poboljšanu komunikaciju, kako na poslu tako i u obitelji. Vjetrena zvona svojim metalnim zvukom aktivirat će energiju metala i osnažiti energiju oca, te privući moćne poslovne suradnike ili mentore koje god vrste da su Vam potrebni.


Zlatni zmaj bit će Vam moćan saveznik u svim pothvatima po Feng shui teoriji.  


Vaza svježeg cvijeća u domu donijet će Vam blagoslov s neba, no samo ako je cvijeće doista svježe, kao i voda u vazi. Vodite računa o tome, jer prljava voda i uvelo cvijeće stvaraju vrlo negativnu energiju. Možete pokušati ovdje držati i kalj sa živom biljkom, no to u metalnom sektoru, barem prema mojem osobnom iskustvu, nije ni malo lako. Kada počne propadati, zamijenite biljku novom ili se jednostavno postarajte za svježe rezano cvijeće. Aranžmani od suhog cvijeća i potpourri nisu preporučljivi, jer šire energiju smrti. No oprez, biljka može simbolizirati i bračnu nevjeru i tako postati vrlo kontraproduktivan simbol u ovom sektoru.


Ovo je mjesto doma na kojem ćete poželjeti izložiti sliku osobe kojoj se najviše divite u životu i čijim vrlinama težite. Bilo da je u pitanju političar, glazbenik ili duhovni vođa, donijet će Vam sreću, no pobrinite se da ne izlažete slike osoba preminulih nasilnom, preuranjenom i misterioznom smrću, da ne bi i Vas zadesila slična sudbina. Ako ste vjernik, možete izložiti sliku svoga sveca zaštitnika ili pak anđela. Kinezi imaju svoja božanstva, čije figure postavljaju u ovaj sektor. Fuk, Luk, Sau najpopularniji su među njima i uvijek se izlažu skupa. Ako Vam se to čini previše apstraktnim, poslužite se nekim Vama bliskijim simbolima iz naše tradicije i prošlosti.


Škrinjica s blagom, novčićima i kristalima, privlači novčane dobitke i ujedno aktivira vladajući element sektora.


Želite li da Vaš suprug ili otac bude više orijentiran prema svojoj obitelji, postavite ovdje obiteljsku sliku.


Kristalna lampa u domu ili samo običan prirodni komad kristala osnažit će metalni element uz pomoć zemlje. Šest okruglih kristalnih loptica simbolizira i broj sektora i zemljanu podršku i lagodan život.

Pratite nas na fejsu

Google plus