Aktiviranje sjevernog sektora


Sjever je feng shui sektor karijere i životnog puta. Njegov element je voda, a boja crna, plava i eventualno ljubičasta. Godišnje doba koje mu se pripisuje je zima, a oblik valovit. Tradicionalno, ovaj sektor pripada srednjem sinu.


Aktiviranje ovog sektora donijet će Vam dobrobit u svim stvarima vezanim za posao kojim se bavite, ali i u stvarima koje se općenito tiču Vašeg života.


Voda je najpogodnije sredstvo za aktiviranje ovog sektora po feng shui-u, no pripazite ako Vam se sjeverni sektor nalazi s desne strane ulaznih vrata, gledano iznutra prema van. Ako biste se u tom slučaju odlučili za aktiviranje sektora vodom, mogli biste opasno ugroziti sreću i opstojnost svoje obitelji. Voda s desne strane ulaznih vrata pored poboljšanih prihoda donosi i brojne ljubavne afere ocu obitelji, a u nekim slučajevima vodi i do seksualnih skandala. Ako Vam se, dakle, sjever nalazi s lijeve strane vrata, možete ga aktivirati pomoću akvarija sa zlatnim ribicama, sobne fontane ili slike s motivom vode. Mirna rječica koja polagano krivuda ugodnim krajolikom savršen je simbol ugodnog života, bez većih zapreka i problema.


Ako Vam se sjever nalazi s desne strane ulaznih vrata radije se koristite bojom. Okrečite zid plavo ili stavite plavi zastor. Možete se poslužiti i metalnim praznim zdjelama, koje simboliziraju spremnost da budu napunjene vodom, tj. novcem. Figura kornjače osigurat će Vam zaštitu, a nasmijani zlatni Buddha donijet će Vam puno radosti i smijeha, ali i blagostanja.


Sjeverni sektor trebao bi uvijek biti prohodan i uredan. Ovo zasigurno nije mjesto na kojem bi trebalo držati ormar sa starim stvarima ili uspomenama iz prošlosti. Otvorene police bi i ovdje, kao i u ostalom svuda u domu, trebalo izbjegavati, jer one stvaraju negativnu energiju i mogu biti uzrokom propasti Vaše karijere. Tragate li za poslom, ovo je pravo mjesto za postaviti neki simbol onoga što priželjkujete na poslovnom planu.


Zlatni zmaj u feng shui teoriji, također je moćan simbol, zapravo jedan od najmoćnijih. On donosi sreću na brz i agresivan način i nije prikladan za sve ljude. Posebno se ne preporučuje držati ga iza leđa, već sa svoje lijeve strane. Sigurnije je opredijeliti se za kornjaču, jer je ona manje agresivna i donosi polagan, ali siguran uspjeh. Kornjača sa zmajevom glavom bila bi svojevrstan kompromis. Ona u sebi ujedinjuje najbolje od obje životinje i donosi sreću i zaštitu.


Kineski novčići po feng shui-u mogu se također postaviti u ovaj sektor. Imajte ih uvijek u skupinama od po tri, šest ili devet komada, s tim da je devet najpovoljnije.


Tronoga žaba (feng shui), pogotovo ako nije drvena, može naći svoje mjesto na sjeveru i donijeti Vam bolje prihode.

Pratite nas na fejsu

Google plus