Zdravlje istočni sektor

Spavanjem do zdravlja


Većina nas ne razmišlja o zdravlju dok se ne pojave neki problemi i bolesti. Čim isti, pak nestanu, odmah zaboravljamo da su ikada postojali. No ne postoji uzalud stara izreka "bolje spriječiti, nego liječiti". Većinom tek u starosti to shvaćamo, kada je prekasno. Feng Shui ima svoje tehnike za prevenciju bolesti i "lijekove" u slučaju kada se bolest već pojavila. Želim istaknuti da Feng Shui ovdje može djelovati samo kao potpora konvencionalnim načinima liječenja, a nikako kao jedino sredstvo. Stoga Vas molim da se za sve vrste zdravstvenih tegoba prvo obratite svom liječniku i slijedite njegove naputke.

Opširnije:Spavanjem do zdravlja

Useljenje u novi dom može utjecati na zdravlje


Prva stvar koju Kinezi po Feng shui teoriji čine prije useljenja u novi dom je odabiranje povoljnog datuma. To se čini na temelju Kineskog almanaha u kojem je navedeno koji dani su povoljni za koju vrstu aktivnosti. Za početnike to i nije presudno, a generalno se može reći da su povoljni svi dani kada je mlad ili pun mjesec.

Opširnije:Useljenje u novi dom može utjecati na zdravlje

Simboli dugovječnosti


Postoji nekoliko moćnih simbola dugovječnosti, zdravlja i izdržljivosti po feng shui teoriji. Njih možemo primijeniti u domu ili izvan njega. Kao i u svemu, nemojte pretjerivati, jedan ili dva sasvim su dovoljni. Količina nije presudna, važna je pravilna primjena.

Opširnije:Simboli dugovječnosti

Što sve šteti Feng Shuiu zdravlja


Već i ptičice pjevaju s grana da svi danas živimo nezdravim životom. Loša prehrana, visoka razina stresa, brz tempo života samo su neki od nepovoljnih čimbenika koji polako nagrizaju naše zdravlje. No rijetki su svjesni da i Feng Shui igra veliku ulogu u opstojnosti našeg zdravlja. Primjenjujući Feng Shui tehnike možemo doprinijeti poboljšanju svoga i zdravlja svoje čitave obitelji. Evo nekoliko smjernica, kako uočiti nepovoljne čimbenike po naše zdravlje.

Opširnije:Što sve šteti Feng Shuiu zdravlja

Aktiviranje istočnog sektora

 

Istočni sektor je sektor zdravlja po feng shui teoriji. Njegov simbol je drvo, a može ga predstavljati i biljka. Boja mu je zelena, a na njega povoljno utječe i plava, jer u produktivnom ciklusu elemenata voda hrani (stvara) drvo. Tradicionalno, ovaj sektor feng shui-ja pripada najstarijem sinu u obitelji.

Opširnije:Aktiviranje istočnog sektora

Pratite nas na fejsu

Google plus