Useljenje u novi dom može utjecati na zdravlje


Prva stvar koju Kinezi po Feng shui teoriji čine prije useljenja u novi dom je odabiranje povoljnog datuma. To se čini na temelju Kineskog almanaha u kojem je navedeno koji dani su povoljni za koju vrstu aktivnosti. Za početnike to i nije presudno, a generalno se može reći da su povoljni svi dani kada je mlad ili pun mjesec.


Povoljna satnica za useljenje u novi dom je uvijek između devet i jedanaest sati ujutro.


Kada stignete u svoj novi dom prvo što trebate učiniti je napraviti propuh, tako što ćete otvoriti sve prozore i zračiti barem tri sata. Istovremeno otvorite sve slavine u kući i pustite vodu da teče, te uključite sva svjetla. To će očistiti prostor od ustajale energije i pustiti svježu, pozitivnu da uđe. Osim toga uključite radio ili sami stvarajte neku vrstu buke, bilo pjevanjem ili pljeskanjem dlanovima. Oribajte sve što je potrebno. Najbolje bi bilo i okrečiti ili promijeniti tapete, ali to možete i prije ovog zvaničnog useljenja. Više o energetskom čišćenju prostora možete pročitati ovdje . Potom si skuhajte čaj i pojedite nešto, pa makar to bio komadić čokolade ili jedan keks. Konačno možete unijeti i svoj krevet i barem jedan značajniji komad namještaja (npr. ormar). Ostatak namještaja možete donijeti i drugi dan ili odmah, kako vam bolje paše, ali nakon ovog rituala zvaničnog useljenja obavezno prespavajte noć u novom domu.


Ako ste sve ispravno napravili, Vaš novi dom trebao bi biti pun Yang, svježe i zdrave energije koja će Vama i Vašoj obitelji jamčiti sreću, mir i dakako zdravlje. Počnu li se članovi Vaše obitelji razbolijevati ubrzo nakon useljenja to može značiti da useljenje nije bilo povoljno, ali i da niste osigurali dobar Feng Shui u svom novom domu. Obratite pozornost na sve nepovoljnosti i neutralizirajte ih.


Puno sreće, zabave i ugodan boravak u novom domu.

Pratite nas na fejsu

Google plus